egyéb
  főállású anya
  baba-úszás
  Dolgozni szeretnék,de van egy "hibám":szültem egy gyermeket.
  Fogak
  esernyő/sport babakocsi
  Magánbölcsi a VI. kerületben
  Babakocsi
  Bababarát uszoda
  babakötvény-startszámla
  testvérféltékenység
Forum
  pelenka
  szülés
  babavárás
  vetélés
  baba betegségek
  egyéb
  alvás
  etetés
  terhesség
Állásbörze
  Babysittert keres
  Babysitterek
Terhesség
  Terhesség hétről hétre
  Terhesség történet Manó új
  Erika terhességi naplója új
Szüléstörténet
  Katica története új
  Erika szüléstörténete
  Kata szüléstörténete
  Egy névtelen szüléstörténet
  "P" szüléstörténete
  Krisztina szüléstörténete
  Robika születésének története
Fogyókúra
  Fogyókúra Cili
  Fogyókúra Bea
  Fogyókúra Eszter
  Fogyókúra Dorina
  Fogyókúra Dóra
  Fogyókúra Gréta
  Fogyókúra Lívia
Fotóalbum
  A család szeme fénye
Képeslap küldés
  születés

Hozzá szeretnék szólni!

Vissza a kérdésekhez!

Babakocsi

Kedves szulotarsak!

Abban szeretnem a tanacsotokat kerni, hogy fel ev mulva szuletendo gyermekemnek milyen babakocsit erdemes venni. Minden otletet, tanacsot, tapasztalatot szivesen fogadok.

Koszonettel: Tigris apuka :)
 

Sziasztok. Érdeklődni szeretnék,hogy a Mikado tipusu babakocsira,bármilyen hordozot rá lehet szerelni? előre is köszönöm a válaszokat. Maya --- válasz
 

Szia!
Szerintem fontos az, hogy hol laktok,kell-e esetleg emeletre cipelned a gyerkőcöt vagy nem.Nekem mindkét gyerekkel Mikado tipusú kocsim volt,mert emeleten lakunk és a tárolóban hagytam a kocsit,csak a mózest vittem fel a lakásba.Ennek egyébként merev falú a mózese, én szerettem, mert a nagy hideg télben tettünk először sétákat, és abban biztos lehettem, hogy nem fog megfázni.A Mikado egyébként szíjas felfüggesztésű, aminél nincs jobb rugózás szempontjából és nagyok a kerekei, könnyen átgördül a padkákon.Volt alkalmam tolni bolygósítható kerekű kocsit, utáltam, nagyon könnyen önálló életre kel.Az ujabb Mikadoknak állítható magasságú a tolókarja, de sajna nem fordítható egy kézmozdulattal a másik oldalra.Ez egyébként nem olyan nagy gáz, mert erre csak akkor van igazán szükség,amikor a baba már ül és nézelődik és nem fúj nagy szél, mert akkor meg úgyis jobban védve van a baba, ha veled néz szembe.A sportkocsi felsőt pedig induláskor megfordíthatod, ha úgy tetszik, nem kell hozzá szerszám.Alul jó tárolórekesze van.Könnyü az egész kocsi, sportkocsiként egyedül is fel tudtam vinni gyerekestől a mamáékhoz az elsőre.Alaposan mérlegeld mire kell a kocsi!Évi --- válasz
 

Szia Tigris apuka!
Nekünk Mikado típusú babakocsink van és nagyon elégedettek vagyunk vele.
Szerintem lényeges dolgok a kiválasztásnál: hagyományos legyen a felfüggesztése, legyen teljesen dönthető, legyen napernyője és amit a Mi kocsinkból hiányolok az az átfordítható kar. Ja, és nem kell méreg drágát venni. Szerintem ugyanolyan jó az olcsóbb is.
Sok sikert a kiválasztáshoz.
Tücsi --- válasz
 

Nem kell 100e Ft fölötti babakocsit venni. Nem kell túllihegni a témát. Ha ismered a környéket, hogy hol fogtok sétálni, akkor fel tudsz készülni. Ahol macskakő, apró mintás térkő van, vagy kavicsos űt, vagy rossz illesztésű a járda (pl. betonlapok esetében) Oda javaslom a nagy rugózó kerekű járgányt.

Praktikus a három funkciós kocsi (1.hordozó (nem mózeskosár, de erről még bővebben) - 2.mélykocsi, 3.sportkocsi - ebben ül a baba)

Hordozó: Lehet olyan babakocsikat kapni, amelyekhez alapban van a babakocsihoz/ra illeszthető hordozó. Sőt, ha van autótok, akkor lehet hozzá, un. dokkolót is venni, így a babát nem kell kivenni a hordozóből és átrakni egy másik ülésbe, illetve nem kell a hordozót minden egyes alkalommal bekötni a kocsiba (ez marha macerás), hanem a hordozót egy mozdulattal bekattintod és mivel a dokkoló van az ülésre kötve, ugyanolyan biztosan lesz a baba a kocsiban, mintha a hordozót kötötted volna be.

Ilyen babakocsi, pl a Graco Mirage Traveller System. Kb 45e HUF, de a dokkolót külön kell megvenni és bármelyik Megatoys-ban kapható.

Üdv: Ákos --- válasz
 

Ha mindenfelé sétálnátok, érdemes nagy, felfújható kerekűt venni. Hogy ne süssön a pici szemébe a nap, előre-hátra hajtható legyen a tolókar (Ja, és magas Apuka esetén legyen szabályozható magasságú is)! Jó, ha alul van nagy tárolója, így mindig kéznél az esővédő, a bundazsák, szülőknek melegebb cucc, ill. könnyebben tudtok vásárolni. --- válasz
 

Szia Tigris!

Legyen vízszintesig dönthető, hogy kényelmesen tudjon aludni benne. Legyenek nagy, bolygósítható kerekei, hogy kényelmesen közlekedj vele. Ja, és nézd meg, be fér-e a csomagtartóba, ez is fontos!
Három gyerekes, rutinosvénróka vagyok, szívesen segítek bármiben, írj bátran!
terga@freemail.hu --- válasz
 
 


 
Hírlevél
  Feliratkozás a hírlevélre
 
Forum
  Babát szeretnénk!
  kisbabát szeretnénk!
  főállású anya
  étel bevezetés 4 hónapos kortól
  Vesetagulat
  Evés problámák
  baba-úszás
  Dolgozni szeretnék,de van egy "hibám":szültem egy gyermeket.
  Táplálóbb tejcsi
  Mikor mit szabad adni a babának
  2vetélés után
  volt valaki aki ki birta várni a 6 hónapot vetélés után?
  Missed ab utáni állapot
  "kártyaszív" alakú méh és szülés...?
  asperger szindroma
 
Könyvajánló
 
   
Képeslap
 
Szavazás
  Ön szerint kellően előzékenyek az emberek a kismamákkal?
  Egyáltalán nem, szinte mindenki keresztülgázol rajtuk.
  Csak nagyon ritkán figyelnek rájuk
  Szinte mindenki a tenyerén hordozza őket.
Fotóalbum
 
   
Linkek
  Farsang
  Anita Kismama szaküzlet
  Gyerekabc
  Családi pótlék
  GYES
  Anyák napja
  Terhesség
  Farsangi jelmezek
  dajka állás
 
Partnereink