etetés
  Babát szeretnénk!
  Evés problámák
  Táplálóbb tejcsi
  étel bevezetés 4 hónapos kortól
  Mikor mit szabad adni a babának
  Szoptatás Két mellből? Egy mellből?
  Kis mellből sikeresen szoptatni?
  Hozzaetetes
  Miért nem eszik a gyerekem?
  melltartóbetét
Forum
  pelenka
  szülés
  babavárás
  vetélés
  baba betegségek
  egyéb
  alvás
  etetés
  terhesség
Állásbörze
  Babysittert keres
  Babysitterek
Terhesség
  Terhesség hétről hétre
  Terhesség történet Manó új
  Erika terhességi naplója új
Szüléstörténet
  Katica története új
  Erika szüléstörténete
  Kata szüléstörténete
  Egy névtelen szüléstörténet
  "P" szüléstörténete
  Krisztina szüléstörténete
  Robika születésének története
Fogyókúra
  Fogyókúra Cili
  Fogyókúra Bea
  Fogyókúra Eszter
  Fogyókúra Dorina
  Fogyókúra Dóra
  Fogyókúra Gréta
  Fogyókúra Lívia
Fotóalbum
  A család szeme fénye
Képeslap küldés
  születés

Hozzá szeretnék szólni!

Vissza a kérdésekhez!

Szoptatás Két mellből? Egy mellből?

Azt hallottam, nem tanácsos egy szoptatás alkalmával mindkét mellből etetni, mert az elején ürülő laktózban dús tej nagyon felfújhatja a picit. Kinek mi a tapasztalata?
Rita
 

Szia!
Az én babám 7 hónapos, és szinte kizárólagosan szopizik (nem jönnek be nála még a szilárd ételek). Amikor kicsi volt, csak egy ciciböl szopott egy-egy etetésnél. Kb. 4 hónapos korától viszont már nem volt elég, így mindkét ciciböl kapott minden alkalommal (kivételek a "fogzásos" napok, amikor kevesebbet eszik). Szerintem a babád úgyis jelzi, hogy mi az elég. Ha egy cicidet teljesen kiüríti és az elég neki, akkor ne adj neki többet (a másikat kifejheted a késöbbi idökre). Az is fontos, hogy megérezd, mikor eszik még rendesen a babád, mikor komfortszopizik csak.

Etus --- válasz
 

Kedves Rita!Az én kislányom 1 hónapos, én is sokat gondolkodom ezen a témán.Általában egy mellből szoptatom, mert úgy veszem észre, hogy jóllakik.Szerintem te is látni fogod, hogy éhes-e még vagy nem.Egyébként nekem a harmadik gyerekem ,egyiket sem tudtam még ilyen jól szoptatni.Most jöttem rá ,hogy az én mellemnek legalább 20 perces inger kell. Üdv:Andi --- válasz
 

Az ún. hátsó tej a táblálóbb,az első inkább a szomjat oltja,ezt majd fogod látni rövid idő elteltével.Ha csak szomjas lesz a babád, akkor csak keveset fog szopizni, és mégis elégedett lesz.Csak akkor add a másikat, ha az első melledet kiürítette és még éhes.A böfiztetés fontos,akár szopi közben is.Nekem pl. annyira erős volt a tejleadó-reflexem, hogy a lányom alig bírta nyelni a tejet, úgy ömlött.Így sok levegőt is nyelt,de a böfizés segített mindig. --- válasz
 

Az első fiamat 19 hónapig szoptattam úgy, hogy minden alkalommal mind a kettőből kapott (ha kért, és általában kért). Spanyolországban szültem, itt ezt ajánlja mindenki.
Szerintem ugyanannyi fogy akkor is, ha 3 óránként mind a kettőt üríti, mint ha 6 óránként egyet-egyet. Eleinte nem volt könnyű, sokat kellett fejnem, de aztán lett elég. Most a másodikkal már sokkal jobban ment, de a két oldalas verzióhoz ragaszkodom. Szerintem sokkal kényelmesebb. Tény és való, hogy ki kell üríttetni legalább az elsőt, és nem a sűrűjét kifejni! Amúgy meg a baba is és a tejtermelés is arra áll be, amire szoktatva van. Szerencsére a természet elég okos :)
Hédi --- válasz
 

Kedves Rita!
Második kisfiamat két mellből szoptattam egészen addig amíg át nem tért a szilárd ételekre (7-8 hónapos koráig). Persze most is kap cicit, de már csak egy-egy mellből. Sajnos én azokhoz a nőkhöz tartozom,akiknek keményen meg kell melózni azért, hogy elég legyen a tej, ezért az első hónapokban sokszor és nagyon sokáig szoptattam (akár 30-40 percig is), majd fejtem mindkét mellem. Igazat adok az eddigi "tanácsadóknak", mindig felváltva add oda a ciciket, és az elsőn tartsd tovább. Sok sikert!
Móni --- válasz
 

Rita!
Ha még nincs tejed, hanem csak a colostrum, mind a két mellet kell a picinet adni, mindkettöt 5 percig, azért hogy a tejtermelés megkezdödjön mind a két mellben. Azutàn csak akkor add a két mellet, ha nincs elég tejed, és az elsö kiürül miellött a pici jol lakna. Viszont ha van elég tejed, csak egy mellet addj, mert a tej, ami az elején folyik elléggé édes és nehezen emésztödik. Az emésztést a mésodik tej segiti, és ha a baba csak az elejét szopja, emésztési problémài lesznek : gàz képzödés, vissza öklendezés, hasfàjàs.
Magdi --- válasz
 

Szia!
Szerintem csak akkor adj a másik ciciből ha már az elsőt teljesen kiürítette a baba, és a kettő között mindig próbáld büfiztetni. Ami először jön az inkább tej-ital, utána van a sűrűbb, ami tápláló. Ha mindkettőből az elejét kapja, akkor éhes marad és hamarabb fog kérni, neked sem termelődik több, mert nem ürül ki teljesen. Ha kifejed utána akkor pont a sűrűje kerülne a fagyasztóba.
A büfi nagyon fontos, mert ha az nincs akkor tuti a pocifájás a sok levegőbuborék miatt amit nyelnek a babócák.
Szia
Erika --- válasz
 
 


 
Hírlevél
  Feliratkozás a hírlevélre
 
Forum
  Babát szeretnénk!
  Dolgozni szeretnék,de van egy "hibám":szültem egy gyermeket.
  baba-úszás
  2vetélés után
  Evés problámák
  Táplálóbb tejcsi
  Vesetagulat
  kisbabát szeretnénk!
  főállású anya
  étel bevezetés 4 hónapos kortól
  Mikor mit szabad adni a babának
  volt valaki aki ki birta várni a 6 hónapot vetélés után?
  Missed ab utáni állapot
  "kártyaszív" alakú méh és szülés...?
  asperger szindroma
 
Könyvajánló
 
   
Képeslap
 
Szavazás
  Ön szerint kellően előzékenyek az emberek a kismamákkal?
  Egyáltalán nem, szinte mindenki keresztülgázol rajtuk.
  Csak nagyon ritkán figyelnek rájuk
  Szinte mindenki a tenyerén hordozza őket.
Fotóalbum
 
   
Linkek
  Farsang
  Anita Kismama szaküzlet
  Gyerekabc
  Családi pótlék
  GYES
  Anyák napja
  Terhesség
  Farsangi jelmezek
  dajka állás
 
Partnereink