vetélés
  2vetélés után
  volt valaki aki ki birta várni a 6 hónapot vetélés után?
  Missed ab utáni állapot
  spontán vetélés
  műtet nélkül befejezhető-e a missed ab
  missed abortion
  Vetélés után merre....?
  vetélés, spontán vetélés
Forum
  pelenka
  szülés
  babavárás
  vetélés
  baba betegségek
  egyéb
  alvás
  etetés
  terhesség
Állásbörze
  Babysittert keres
  Babysitterek
Terhesség
  Terhesség hétről hétre
  Terhesség történet Manó új
  Erika terhességi naplója új
Szüléstörténet
  Katica története új
  Erika szüléstörténete
  Kata szüléstörténete
  Egy névtelen szüléstörténet
  "P" szüléstörténete
  Krisztina szüléstörténete
  Robika születésének története
Fogyókúra
  Fogyókúra Cili
  Fogyókúra Bea
  Fogyókúra Eszter
  Fogyókúra Dorina
  Fogyókúra Dóra
  Fogyókúra Gréta
  Fogyókúra Lívia
Fotóalbum
  A család szeme fénye
Képeslap küldés
  születés

Hozzá szeretnék szólni!

Vissza a kérdésekhez!

vetélés, spontán vetélés

Szörnyű tragédia történt velem: 9 hetes terhesen elvetéltem (spontán vetélés). Holnap kell mennem egészségügyi kaparásra a vetélés miatt. Iszonyú érzés ezt elviselni, különösen, hogy már van egy két éves, gyönyörű gyermekem. Most vajon mi lehetett a baj? Lehet, hogy már soha többé nem lehet babánk? Akinek hasonló tapasztalatai vannak, azt kérem, segítsen nekem, a sorstársnak. Tudtok valami bíztatót mondani? Írjatok!!!
Kriszti
 
2012-04-09 13:00:15
Áldott Húsvétot és a nyuszi hozzon szép 2 csíkos teszteket!!!!
Bea --- válasz
 
2012-04-07 10:10:39
Kelleme Húsvétot kívánok mindenkinek! A Lányoknak sok locsolót és a fiúknak meg sok piros tojást!
Idén szintén én leszek a soros, h Levivel locsolni menjek, mert apa dolgozik.
Zsanett --- válasz
 
2012-04-06 16:15:01
Bea!
Köszi megvagyok. Hol így hol úgy.
A férjem félt és ő ezért nem szeretne újra próbálkozni. Én is félek, de nekem meg nagyon hiányoznak a babák. Sokszor gondolok rájuk. Nem tudok tovább lépni :( Nehéz nagyon.
Zsanett --- válasz
 
2012-04-06 11:09:44
Kedves Ani!
Sajnálom,hogy neked is át kellett élned!A párodnak végülis igaza van,jobb még az elején átesni ezen ha már a természet így rendelte,mint később nagy pocakkal vagy egy beteg babát szülni!Tudom ez most nem vigasztal,most meg kell gyászolnod és el kell engedned - ez következik!A következővel nem leszel 100%-osan nyugodt, de nem kell hogy megtörténjen mégegyszer, miért is történne?!És írd ki magadból, ha nincs kivel megbeszélni, nekem jót tett!

Kedves Zsanett!
Mi újság veled?Pároddal beszéltek a babaprojektről?vagy ő teljesen elzárkózik?(érthető lenne)Kicsit könnyebb már?
Sziasztok!
Bea --- válasz
 
2012-04-05 19:28:54
Ani
Sajnálom :(
Hogy lehetsz legközelebb nyugodt? Sehogy :( Innentől már nem létezik a nyugodtság a terhesség alatt. Szépnek fogod érezni a terhességet így is és szuper dolgokat fogsz átélni, de mindig ott fog motoszkálni, h mi történt az előző terhességnél. De ha a baba majd a pocakba lesz teljesen máshogy látod majd a dolgokat mint ahogy most azt elképzeled.
Ha bármi kérdésed van csak írj nyugodtan!!
Zsanett --- válasz
 
2012-04-05 16:03:30
Sziasztok... már hetek óta olvasgatom a különböző fórumokat a neten...eléggé egyedül érzem magam én is, és tényleg senki nem érti meg, min megyek keresztül most, csak az, aki sajnos átélte. Két hete két pozitív teszt után elmentem az orvosomhoz. Már a rendelőben rosszul éreztem magam, de elkönyveltem stressznek. Amikor felfeküdtem az ágyra, már barnázni kezdtem. Az UH nem mutatott semmit. Sem méhen belül, sem kívül. Hatalmas csalódás volt... A HCG-m viszont 270 volt. Azt mondta a doki, hogy valószinűleg fiatalon elhalt a baba. Pedig annyira boldog voltam, mindent elterveztünk már a párommal, eszméletlen érzés volt terhesnek lenni. Péntek óta vérzek, nem nagyon erősen, elég sok szövetdarab kiürült...Az ügyeleten mondták már, hogy elkezdődött a vetélés. A HCGm hétfőre már csak 29 lett. Jövő szerdán kell mennem ellenőrzésre, hogy tényleg minden kiürült-e. Azt mondta a dokim, hogy mivel még nagyon korai stádiumban halt el a terhesség, ezért lehetséges, hogy nem kell műtét. Nagyon félek. A páromnak már nem "nyafoghatok", mert szerinte a sok rossz közül ez egy kisebb rossz, és tul kell tennem magam rajta. Iszonyatosan egyedül érzem magam, de ahogy írom ki magamból, egyre jobban megnyugtat. Szomorú, hogy ennyien vagytok sorstársaim. Eléggé kiábrándult vagyok az egész hülye világból, és tény az, hogy próbálkozhatunk, és próbálkozni is fogunk, de hogyan legyek ezután nyugodt, ha majd újra teherbe esek??? örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, erőt ad. kitartás mindenkinek.
Ani --- válasz
 
2012-04-04 21:17:13
Noémi!
Feltétlen holnap keresd fel az orvosod!!
Nem akarok vészjósló lenni, de ez nem jó jel :(
Én a magzatvízre gondolnék :( Nórival így jártam én is, elfolyt a magzatvíz és nem volt fájásom , vérzésem. úgy kellett beindítani a szülést (17. hét)
SZURKOLOK H MINDEN OKÉ LEGYEN!!!!!!
Zsanett --- válasz
 
2012-04-04 10:56:56
Sziasztok!
Én szintén 9 hetes terhes vagyok, a 6. és a 7. héten két- három naponta picit piros volt a papír vizelet után, de semmilyen fájdalmam nem volt. Tegnap este kb. 1- 1,5 deci nagyon világos piros víz- szerű folyadék távozott belőlem, furcsa szaga volt. Lehetséges, hogy ez a magzatvíz? Lefeküdtem, egyáltalán nem volt és azóta sincs semmilyen görcsöm vagy fájdalmam, sem folyás, sem szag, semmi, orvoshoz nem mentem még el, nem tudom mi ez és mit kéne tennem...
Holnap készülök elmenni a dokihoz, de nagyon szeretném, ha valaki megírná nekem, ha volt esetleg hasonló tapasztalata, hogy mi lehet ez a folyadék...?
Előre is köszönöm!
Noémi --- válasz
 
2012-04-01 19:06:02
Dóri
Sajnálom ami történt! De tényleg érdemes lenne kivizsgáltatni magad! Bp-i vagy? Van ott egy specialista Dr. Fülöp Vilmos, én hozzá jártam a 3 vetélés után.

5. hónapos bab csak nem tűnik el úgy! Zétényt 5 hónaposan szültem és 450g volt. Hogyan tűnhetne el csak úgy észrevétlenül fél kiló az emberből???? A szülésnél meg érezni lehetett ahogy kinyomtam.....

Zsanett --- válasz
 
2012-03-28 10:33:55
Kedves Dóri!
Minden ember máshogy éli meg, más ritmusban dolgozza fel a különböző veszteség élményeket!Nehogy lelkiismeret furdalásod legyen emiatt, hogy ez nálad tovább tart,mert irgum-burgum!!! :-)És a vetélés nem egy olyan dolog,hogy az ember 1 hónap alatt kint van a gödörből!Évek kellenek,hogy fakuljon! Kárt nem okozna ha tudnál beszélgetni egy pszichologussal, vagy még esetleg a naplóírás???!Ha úgy érzed egyedül nem megy akkor ne szégyelj segítséget kérni,mert a lelki egészséged a tét!
Sok erőt!bea --- válasz
 
2012-03-28 08:47:08
Szia Bea!
Sokat agyalok azon, hogy bennem miért mentek el ennyire a dolgok, lelki furdalásom van, mert mások biztos nem akadnak meg ennyire egy ilyen eseményen. Talán az lehet a baj, hogy nálam akkor, amikor ez történt, még több, ettől független, nagyobb veszteség is volt az életemben, és így összekapcsolódva hatnak. Már gondoltam arra is, hogy megkeresek valakit, mármint pszichológust, vagy ilyesmi, hogy segítséget kapjak, de nem tudom, hogy tudna-e ténylegesen segíteni, vagy csak szeretnék ebben hinni. Már anno a kórházban is lett volna erre lehetőség, de akkor erről senki nem tájékoztatott.
Dóri --- válasz
 
2012-03-27 19:09:37
Kedves Bea!

Állítása szerint addig minden rendben volt a babákkal. A legutóbbi vizsgálat során derült ki, hogy "eltüntek" ahogy ő mondta. A legdurvább, hogy most rá 1-2 hétre újra terhes a lány. Ilyen sem lehetséges, hiszen egy vetélés után el kell telnie bizonyos időnek, hogy újra az lehessen. Ráadásul meg sem volt neki szóval itt valami nem stimmel az biztos. Valaki nem mond igazat szerintem. Köszönöm a válaszod. Minden jót neked.
--- válasz
 
2012-03-27 17:34:19
Kedves Dóri!
Tudom,hogy nagyon nehéz lelkileg, de ez nem fog nyom nélkül eltűnni.Mindig eszedbe fog jutni valamilyen apropó folytán.Én sem tudtam megtenni az első lépést,hogy a családommal beszéljek róla azért is írok erre az oldalra és egyszerűen nem tudok elszakadni tőle. Olyan vagy mint egy időzített bomba ha lehet így fogalmazni, minnél később "robbansz"annál nagyobb lesz a kár!Most mennem kell, de nyugodtan írj bármi van!
Puszi!Bea --- válasz
 
2012-03-27 17:23:40
Kedves előző hozzászóló!
Tiszta x - akta, amit írtál és ijesztő is!!!!!Az én példámat tudom csak leírni ami picit,tényleg csak picit hasonló, bár csak a 7. hét körül történt és nem az 5. hónapban!!!!!! Nálam az 5. héten megállapították a terhességet, aztán mikor a 9. héten mentem vizsgálatra volt petezsák, magzatburok, de a magzat felszívódott, csak egy kis darab szövet maradt a burokban.
Annyira hihetetlen amit leírtál, és a korábbi vizsgálatokon nyoma sem volt semmilyen elváltozásnak????????Hogy nem vette észre a doki??????
Bea --- válasz
 
2012-03-27 14:32:15
Sziasztok!

Először is sajnálom ami veletek történt és kívánom, hogy minél hamarabb gyermekáldás érjen titeket. Egy elég érdekes kérdésem lenne hozzátok. Egyik ismerősöm a mai napon mesélte, hogy a barátnője elvetélt 5 hónaposan. Úgy derült ki, hogy elment az orvoshoz és ő mondta neki, hogy " Ilyet még a prakszisom alatt nem láttam eltűntek a babák" Tehát azt mondta ismerősöm, hogy barátnőjétől nyom nélkül eltűntek a babák, mert ráadásul ikrekkel volt terhes. Egyik barátnőmmel beszéltük, hogy ilyen nincs, de hiába mondtam ismerősömnek ő azt mondta, így történt. Szóval azt szeretném kérdezni, hogy létezhet ilyen, hogy nem is egy hanem két 5 hónapos magzat csak úgy eltűnik az anyaméhéből minden fájdalom és vérzés nélkül? --- válasz
 
2012-03-26 17:13:38
Kedves Bea!
Ezen már én is gondolkodtam, hogy miért húzódik el ennyire a folyamat, és azt hiszem arra jutottam, hogy nem is annyira elhúzódik, inkább annyira akartam tartani magam, és teret adni annak, hogy mindenki más mellettem kiborulhasson és kiadhassa magából a dolgokat, azt hiszem én emiatt még úgy igazán, rendesen nem is omlottam össze... Rossz volt, rossz most is, de próbálom szabályozni magam, de talán ahhoz, hogy ez rendben lehessen, először ki kellene jönni a felgyűlt dolgoknak, hogy aztán helyrekerülhessenek, de nem látom, hogy ez hogy történhetne meg, ha tele vagyok kérdésekkel, félelmekkel, és elfojtott fájdalommal, ami mintha egyre hevesebben akarna kitörni. Persze tudom mit kellene tennem (kibeszélni), de nem tudom elkezdeni. Próbáltam többször is, de nem ment, nem tudtam kimondani a dolgokat.

Az orvos nem mondott erre semmit, azt mondta gyakori dolog elvetélni, gyakoribb, mint hinném, sok oka lehet, de nem irányított el sehová, nekem meg a műtét környékén nem volt erőm ezzel foglalkozni, csak most kezdenek bennem előjönni olyan dolgok, amiknek talán akkor kellett volna, de nem voltam olyan állapotban, hogy ez így legyen.

Én is próbálom racionálisan végiggondolni, hogy miért is jobb, hogy így alakult, de tudni dolgokat, és érezni őket nagyon más.
Dóri --- válasz
 
2012-03-26 14:08:03
Kedves Dóri!
Nagyon sajnálom,amin keresztülmész!Úgy néz ki,hogy nálad a gyász folyamata tovább tart, az nem baj,hogy sírsz esténként valahogy ki kell hogy jöjjön, de jó lenne ha meg tudnád beszélni a pároddal, családoddal, hogy mit érzel mert ki tudja lehet támogatnának (már egy jó szó is sokat jelentene) csak nem mered megtenni az első lépést.Ha már 2 vetélésed volt habituális vetélőnek számítol a doki nem mondta,hogy el kellene menned különböző vizsgálatokra?A lányok itt többet tudnának mondani erről.Van olyan sorstársunk aki 2 vetélés után egészséges babát szült,nem szabad feladnod!!!A párod valószínűleg csak megijedt,hiszen nem terveztétek, derült égből villámcsapás (ahogy nálunk is) egy bizonyos idő után valószínűleg elfogadta volna.Most ennek így kellett történnie, a baba lehet nem lett volna egészséges(nálam genetikai rendellenesség lehetett az ok) és a szervezeted erre reagált.Hidd el jobb hogy még az elején történt és nem később,mert abba bele lehet őrülni!!!!!Nem szabad feladnod!
Szia!Ne keserdj el!!!! :-(
Bea
--- válasz
 
2012-03-25 17:08:00
Kedves Bea!
Köszönöm a gyors válaszod!Ez már a 2. terhességem volt, az előző is vetéléssel végződött, de akkor "szerencsém volt", a természet elintézte a dolgot és nem kellett műteni. Akkor elég fiatal voltam, és nem volt időm gondolkodni, hogy megtartottam volna-e a babát, annyira gyorsan történt minden, így akkor nem is igazán voltak rám hatással a történtek, úgy érzem csak a mostani vetélésem adta meg neki az igazi töltést így utólag is.
Ez sem tervezett terhesség volt, de már szóba került néha a gyerekvállalás. Én egyértelműen megtartottam volna, a körülmények nem voltak ideálisak (de hát hol azok a mai világban???), de nem is volt reménytelen a helyzet. A gyerek apja abortuszt akart. Zavaros időszak volt, amikor elvetéltem és megműtöttek, próbált mellettem lenni, de nem tudtam elhessegetni a gondolatot, hogy neki ez a helyzet megkönnyebbüléssel jár. Ezért is van, hogy még vele sem beszélhetek erről, nemhogy arról, hogy másik baba, pedig minden nap ez jár a fejemben (mármint a vetélés). Azt egyébként én is érzem, hogy lelkileg még várnom kell, de ez a helyzet közben felőröl. Alig várom az éjszakát, hogy sírhassak a sötétben, már reggel is csak arra gondolok, hogy mikor lesz újra este, sírógörcseim vannak napközben az utcán, az egyetemen, rémálmaim vannak, és el sem tudom képzelni, hogy ha újra teherbe esnék, az örömöt élném át, és nem a félelmet, hogy mi lesz, ha megint így végződik majd a dolog :(
Dóri --- válasz
 
2012-03-25 14:10:18
Kedves Dóri!
Pontosan értjük,hogy mit érzel és min mész keresztül.Én is úgy éreztem mindenki túltette magát a dolgon csak én nem.Nekem sokat jelentett,hogy kiírhattam magamból.Nekem júl. végén volt a műtét,most kicsit könnyebb,de nincs nap hogy ne gondolnék rá.Ha nem vagy megelégedve az orvosoddal nyugodtan keress egy másikat, vannak normálisabbak is akik meghallgassák a beteget vagy továbbküldik egyéb kivizsgálásokra.Jót tenne ha ki tudnád beszélni minnél többször valakivel, kisírni magadból a fájdalmat,vagy egyszerűen csak írj ide!Ne aggódj végülis a doki nem mondta ki kerek perec,hogy nem lehet babád, ne gondolj erre, ne lovald bele magad.Tudom most úgy érzed,hogy azonnal kell egy másik baba hogy kárpótoljon,-ez normális- de úgy néz ki lelkileg még erősödnöd kell.A következő babádnak pedig egy erős anya kell.Mert lesz még!!!!!!!Írj nyugodtan!
Bea --- válasz
 
2012-03-24 12:20:37
Sziasztok!
Azt sem tudom mit írjak, elolvastam a hozzászólásokat, és sírok. Már 9 hónapja műtöttek meg, mert elvetéltem, egy horror volt az az időszak, szerencsére inkább érzés szintjén van csak meg, mert nagyon rossz állapotban voltam, és alig emlékszem a történtekre (persze ahhoz ez is elég, hogy rémálmokat okozzon). Úgy érzem senkivel nem tudok erről beszélni, mindenki továbblépett (talán meg is könnyebbült, hogy így alakult), de én vártam ezt a babát, és szörnyű belegondolni, hogy már itt lenne velem, ha nem így alakulnak a dolgok. Elrontották a műtétet, ezért újra kellett műteni, rettegek, hogy emiatt nem lehet többet gyerekem, pedig mindig is szerettem volna, és most csak még jobban akarom. A műtét óta még mindig fáj a hasam, nem állandó jelleggel, talán furán hangzik, de olyan, mintha "nyomnám a méhem" ha pl szorosan keresztbe teszem a lábam, vagy oldalra fordulva "gombócban" alszom. A műtétek előtt ez nem így volt, az orvosom nem foglalkozik ezzel, szerinte minden rendben, de én tudom, hogy mit érzek, és hogy ez nincs rendben! Többször vizsgáltak, kezeltek fertőzésekre, de nem ez a gond, érzem, hogy fáj. Lelkileg szétestem, alig tudom tartani magam mások előtt, hogy vidámnak tűnjek és csináljam a mindennapi dolgaim, aggaszt a fizikai állapotom, és teljesen egyedül vagyok ebben az egészben. Tudom, zavaros, amit leírtam, azt hittem menni fog, de nem tudtam jobban leírni a történteket - bízom benne, hogy valaki így is tud segíteni!
Dóri --- válasz
 
 

Következő 20 
Hírlevél
  Feliratkozás a hírlevélre
 
Forum
  Babát szeretnénk!
  kisbabát szeretnénk!
  főállású anya
  étel bevezetés 4 hónapos kortól
  Vesetagulat
  Evés problámák
  baba-úszás
  Dolgozni szeretnék,de van egy "hibám":szültem egy gyermeket.
  Táplálóbb tejcsi
  Mikor mit szabad adni a babának
  2vetélés után
  volt valaki aki ki birta várni a 6 hónapot vetélés után?
  Missed ab utáni állapot
  "kártyaszív" alakú méh és szülés...?
  asperger szindroma
 
Könyvajánló
 
   
Képeslap
 
Szavazás
  Ön szerint kellően előzékenyek az emberek a kismamákkal?
  Egyáltalán nem, szinte mindenki keresztülgázol rajtuk.
  Csak nagyon ritkán figyelnek rájuk
  Szinte mindenki a tenyerén hordozza őket.
Fotóalbum
 
   
Linkek
  Farsang
  Anita Kismama szaküzlet
  Gyerekabc
  Családi pótlék
  GYES
  Anyák napja
  Terhesség
  Farsangi jelmezek
  dajka állás
 
Partnereink