szülés
  vajùdàskonnyito
  szülés utáni testi-lelki problémák
  Sima vagy császár?
  Otthonszülés
  Babakelengye
  Látogatás szülés után
Forum
  pelenka
  szülés
  babavárás
  vetélés
  baba betegségek
  egyéb
  alvás
  etetés
  terhesség
Állásbörze
  Babysittert keres
  Babysitterek
Terhesség
  Terhesség hétről hétre
  Terhesség történet Manó új
  Erika terhességi naplója új
Szüléstörténet
  Katica története új
  Erika szüléstörténete
  Kata szüléstörténete
  Egy névtelen szüléstörténet
  "P" szüléstörténete
  Krisztina szüléstörténete
  Robika születésének története
Fogyókúra
  Fogyókúra Cili
  Fogyókúra Bea
  Fogyókúra Eszter
  Fogyókúra Dorina
  Fogyókúra Dóra
  Fogyókúra Gréta
  Fogyókúra Lívia
Fotóalbum
  A család szeme fénye
Képeslap küldés
  születés

Hozzá szeretnék szólni!

Vissza a kérdésekhez!

Babakelengye

Sziasztok! Hamarosan szülni fogok, a szükséges babakelengye összeállításában szeretném a segítségeteket kérni: a babakelengye ügyében pontosan miket szerezzek be a babának, magamnak? A szülési felszereléssel kapcsolatban is örülnék tanácsoknak! Bár a védőnő elmondja az ilyet, de félek, hogy valami apróság ki fog maradni. Kérlek titeket, mindent írjatok le, ami eszetekbe jut!
Köszi: Klári
 

Szia Klári!

Én annak idején próbáltam ugyanolyan gondosan összeállítani a babakelengyét, mint ahogy most Te! DE! Egy halom felesleges dolgot is megvettem, ami így utólag felesleges pénzkidobásnak tűnik!
Ha azt eldöntöted, hogy veletek egy ágyban vagy külön fog aludni, máris meg van oldva a kiságy és légzésfigyelő kérdése! Én megvettem a légzésfigyelőt, de mivel Milán velünk aludt, felesleges volt, hiszen így az érzékelő a mi mozgásunkat, légzésünket is bemérte, tehát baj esetén nem jelzett volna. Azért választottam mégis az együttalvást, mert Nekem volt igényem rá. A baba, amit megszokatsz vele azt igényli, ha azt, hogy egyedül aludjon, külön szobában, akkor azt, bár szerintem egy ilyen csöppségnek arra van szüksége, hogy folyamatos interakcióban lehessen az anyukájával. Még alvás közben is!
Ha nyári baba lesz elég a jó minőségű hosszú és rövid ujjú body és vékony, puha plédecskék, esetleg olyan vékony kisnadrágok, amelyeknek van lábfeje is. Amikor Milán pici volt, nagyon örültem az ujjatlan rugiknak is! DE! A "réklik" :) és kisingek csak az idegeidet fogják borzolni, ugyanis, amint mozdul kint lesz belőle a dereka, összegyűrődik és feltornázza egészen a nyakáig. Én ebből megvettem a kötelező 5 db-ot, de ez például teljesen felesleges volt! Amire nem készültem fel: a kiszoknik! Nagyon nehéz jó minőségű zoknikácskat találni! Bimbóvédőt is feleslegesen vettem, mert azzal Milán nem szopizott, de amikor rá volt kényszerülve, annyira éhes volt, akkor ugyanúgy fájt vele, mint nélküle! A természetesség híve vagyok, többek között ezért: nem vettem sem cumit, sem cumisüveget, és mielőtt megszületett, mindenki riogatott, hogy meg fogok őrülni ezek nélkül! SOHA nem éreztük hiányát egyiknek sem! Milán ha cumit lát, az ahhoz legközelebb álló baba szájába próbálja beletuszkolni, biztos azt hiszi, hogy ez tartozék! De egyszer nem jutott eszébe, hogy azt Ő is bekaphatná! Hat hónapos koráig még vizet sem adtam neki, Ő aztán igazán anyatejes baba volt! Már 4 hónaposan gyakran csináltam vele olyat, hogy lefejtem a tejet és kanállal, vagy pohárból itattam meg vele, csak gyakorlásként! Ujjongott, annyira tettszett neki!
Egyébként! NE HALLGASS SENKIRE! Az a kis poronty a TE gyereked, illetve TE vagy az anyukája, rajtad kívül senki nem tudja jobban azt, hogy mire van szüksége! Hidd el, és ne hagyd, hogy valaki elbizonytalanítson! Az anyai ösztön a természet egy jól kitalált csodája! Én aki szemben az árral úsztam a babázás minden területén, 2 éve a világ legtökéletesebb kisfiújának az anyukája lehetek! Nem mondom, hogy nem hibáztam, de ez az ÉN felelősségem! Ha már úgyis az enyém a felelősség, miért ne követhetném el a saját hibáimat, miért kell, hogy az alapján kövessek el hibát, amit a szomszédnéni, vagy a munkatársnőm, vagy a nagynénémnek a kiskabátja mond? Mert mindenki hibázik! Az is aki majd neked meg akarja mondani, hogy hogyanis neveld a SAJÁT gyerekedet!
Ha kérdezel még, szívesen válaszolok: bettijenei@citromail.hu
Könnyű szülést Neked és könnyű születést a Babádnak!
Betti --- válasz
 

Szia!
Nekem most 8 hónapos a kislányom emlékeim szerint a babbutor mellé ezeket a kelengyéket szereztem be: hosszú újju rugdalozót( mivel még nem alakult ki a hőháztartása), rövid újju bodyt a védőnénivel megbeszéltük ideadja a babápolásra felírandó receptet szülés előtt pár héttel csak nem írt rá dátumot, így ha szombaton szültem volna a friss édesapának vagy nagymamának tudtam egy kis elfoglaltságot adni, érezniük kell, hogy ők is fontosak. pelenkából 3-5 kg csomagot és ugyanolyan márkájú popsitörlő kendőt, sok olyan ruhácskát amit nem használtunk mert ilyenkor még nem szereti a baba ha az öltözéssel zaklatják ezért én nem adtam rá pl kabátkát, inkább vettem polár anyagot és 2 db kistakarot vartam belőle nem került többe 800 ft-nál. A baba melegen lehetett szabadon mozoghatott és később is hasznát veszed, tetra pelenkát 2-3 db-ot. És egy mosdató kifogót, kesztyűt pelenka anyagból. Mivel az első időbe figyelni kellett a mosdatásra a köldöke miatt én a PIcik és Kicsik könyvet vettem segítségül kisfazékba mellegítettem vízet, majd a megfelelő höm. hütöttem és így fürdettem csak mosdató kesztyűvel. Magamnak vittem be köntöst, betétett és francia bugyikat az olyan mint egy sort,nem szeretem a hálóinget inkább pizsamát vittem olyat vásároltam ami gombos elől legalább a mell részig, tisztálkodó szereket, mellszívót, avet mellbimbó védőt(épp jól jöt mert kisebesedett az első napok szopiztatásától)tálat és sterilizáló folyadékot,meg egy cumit ha nagyon sírna a pici és nem sikerül megnyugtatni a szobatársnőim is pihenhessenek.Újságokat, rengeteg 100% gyümölcslevet és ásványvízet. Most más nem jut az eszembe, de ha másról is szeretnél kérdezni vagy levelezni írj: dumcsi9@freemail.hu --- válasz
 

Szia Klári! A teljesség igénye nélkül, csak ami így elsőre hirtelen az eszembe jut: pelenka, (popsikrémet, fürdetőt, hintőport felír a gy.orvos) nedves popsitörlő, rugdalózó, nyári sapka, kiskabát, alvózsák, kombidressz, fürdőlepedő (min.2 db.) textilpelus (kb.30 db.) kis zoknik, kiságy,gumis lepedő, matrac, ágynemű, kiskád, kiságyra helyezhető merev pelenkázólap (külön pelenkázó bútor felesleges), kiskád, kocsicipő, cumisüvegek, cumi betétek, cumik, orrszívó porszívó, fejvédő a kiságyra, alvásriasztó (legjobb az Angel Care), vízhőmérő, babakocsi, autós hordozó, kenguru, mérleg (ezt bérelni is lehet), egy babagondozási könyv :)
A kórházba is kell: szoptatós melltartó, melltartó betét, mellszívó, Tena lady eü-i kisnadrág (bugyi helyett a szülés utánra), betét, szénsavmentes ásványvíz, csoki a szülésre (ha engedik) ...
hmmm.... egyelőre ennyi jutott az eszembe. Van még valami?
Eszti
--- válasz
 
 


 
Hírlevél
  Feliratkozás a hírlevélre
 
Forum
  Babát szeretnénk!
  kisbabát szeretnénk!
  főállású anya
  étel bevezetés 4 hónapos kortól
  Vesetagulat
  Evés problámák
  baba-úszás
  Dolgozni szeretnék,de van egy "hibám":szültem egy gyermeket.
  Táplálóbb tejcsi
  Mikor mit szabad adni a babának
  2vetélés után
  volt valaki aki ki birta várni a 6 hónapot vetélés után?
  Missed ab utáni állapot
  "kártyaszív" alakú méh és szülés...?
  asperger szindroma
 
Könyvajánló
 
   
Képeslap
 
Szavazás
  Ön szerint kellően előzékenyek az emberek a kismamákkal?
  Egyáltalán nem, szinte mindenki keresztülgázol rajtuk.
  Csak nagyon ritkán figyelnek rájuk
  Szinte mindenki a tenyerén hordozza őket.
Fotóalbum
 
   
Linkek
  Farsang
  Anita Kismama szaküzlet
  Gyerekabc
  Családi pótlék
  GYES
  Anyák napja
  Terhesség
  Farsangi jelmezek
  dajka állás
 
Partnereink