szülés
  vajùdàskonnyito
  szülés utáni testi-lelki problémák
  Sima vagy császár?
  Otthonszülés
  Babakelengye
  Látogatás szülés után
Forum
  pelenka
  szülés
  babavárás
  vetélés
  baba betegségek
  egyéb
  alvás
  etetés
  terhesség
Állásbörze
  Babysittert keres
  Babysitterek
Terhesség
  Terhesség hétről hétre
  Terhesség történet Manó új
  Erika terhességi naplója új
Szüléstörténet
  Katica története új
  Erika szüléstörténete
  Kata szüléstörténete
  Egy névtelen szüléstörténet
  "P" szüléstörténete
  Krisztina szüléstörténete
  Robika születésének története
Fogyókúra
  Fogyókúra Cili
  Fogyókúra Bea
  Fogyókúra Eszter
  Fogyókúra Dorina
  Fogyókúra Dóra
  Fogyókúra Gréta
  Fogyókúra Lívia
Fotóalbum
  A család szeme fénye
Képeslap küldés
  születés

Hozzá szeretnék szólni!

Vissza a kérdésekhez!

Látogatás szülés után

Sziasztok!

Nemrég szültem, és a kh-ban, ahol voltam, alapítványi szobát kértem a nyugalom miatt. Egy kétágyasban kaptam helyet, de a szobatársam látogatói miatt egy perc nyugtom sem volt. A férje egész nap ott volt ( kora reggeltől este 9-ig, kisebb megszakításokkal), ezen kívül minden nap bejött még néhány hozzátartozó. Ha éppen nem volt bent édesapa, holtbiztos, hogy telefonálgatott, mindegy volt, hogy hajnali 5 óra van vagy éjjel 11. Az volt a legjobb, amikor a nagyszülők a pelenkázóra tették a koszos, utcai kabátjukat.
A hazamenetelük napján már hajnali 7-kor összegyűltek a szobában és ott ültek vagy délig, ugrásra készen várva az indulást.
Fejni alig tudtam, elég ciki volt a szobatárs hozzátartozói előtt, de az még inkább, amikor a hapsi figyelmeztetett, hogy véres a hálóingem.
Tiszta felüdülés volt, amikor elmenetek.
Nektek is volt már hasonló esetetek? Megköszönném, ha írnátok!

Sziasztok: Réka
 

Sziasztok!

A Szent Imre Kórházban szültem és itt tilos az újszülött osztályra idegeneknek belépni! Az apa szülés után 1 órát lehet a szülőszobán az anyukával és ennyi! Rengeteg előnye mellett egy hátránya azért van. Császárral szültem és az első napban jó lett volna, ha valaki ad egy pohár vizet- ugyanis még felülni sem tudtam. Mindazonáltal ez a rendszer bevált- babának és anyának nyugalmat és az egymás megismereésének lehetőségét biztosították. Ha a népes rokonság látni szerette volna az új családtagot, akkor azt egy ablakon keresztül megtehette. Az ápolók azonban figyelmeztettek, nem ez a vendégfogadás ideje.

Üdv Mindenkinek --- válasz
 

Sajnos számomra sem ismeretlen ez a kényelmetlen helyzet.Mi négyen voltunk eg szobában.Hárman nagyon toleránsan próbáltunk viselkedni a körülményekhez képest de a negyedik szobatársunk...Influenza járvány miatt korlátozva volt a látogatás.Gyerekek kizárva.Ehhez képest a két nagyobbik gyereke,a fiu beteg is volt,rendszeresen látogatta anyukáját.ermészetesen a nap különböző időpontjaiban.Mondanom sem kell mennyire örültünk.Én szivem szerint a telefonálást is korlátoznám.Valóban nagyon jellemző a hangos "örömértesítés". --- válasz
 

Sziasztok!
Hát igen... ismerős helyzet. Én is voltam hasonlóban. Nem is engedném meg ezt az állandó látogatást újszülöttek körül. Én sajnos egy hónapot töltöttem kh-ban, így fizetős szobára nem is gondolhattam (nálunk 10000 Ft/éj); sokféle szobatársam volt, a pálmát egy ápolatlan, koszos, büdös nő vitte el, ugyanilyen családdal, ráadásul valamilyen szinten értelmi fogyatékosok voltak, üvöltve beszélgettek. Sírógörccsel kértük a nővért, hogy tegyen vmit, de nem tehetett - emberi jogok. Nekem sajna nem voltak.
Cica --- válasz
 

Sziasztok!

Hát igen, nálam is sok probléma volt, még fejni sem tudtam. Elég nehéz volt úgy elfordulni és közben rejtegetni a cicmet, hogy a szobatárs férje ne láthasson meg. Még én éreztem magam kellemetlenül. Nem igaz, hogy sok emberben ennyi tapintat és jó érzés sincs.

Szilvi --- válasz
 

Szia Réka!

Szerintem majd minden anyuka átélte a tapintatlan látogatók özönét. Sajnos én is. Én egy három ágyas szobába voltam elhelyezve, ahol az egyik anyukát naponta legalább 4-5-en látogatták egyszerre, és ott is maradtak szinte egész nap. De nem csináltak semmit, csak ott ácsorogtak a szobába. (még jó, hogy a házirendben benne volt, hogy egyszerre csak egy két látogató lehet bent) És hát amikor az ember amúgy is olyan elgyötörten érzi magát, alig tud lekecmeregni az ágyról, nyakig véres stb., nem hiányzik hogy még arra is figyelnie kelljen vajon éppen bámulják-e. Ráadásul a szoptatás sem ment nekünk túl könnyen, mert bénák voltunk, az meg csak jobban idegesített, hogy egy pár pasi is bent van. mennyivel könnyebben ment volna a dolog, ha mondjuk nyugodtan kigombolhattam volna a hálóruhám, hogy megtaláljuk a legjobb pózt, ha nyugodtan megtanulhattam volna kézzel fejni a korházban, de mindez nem sikerült mert állandóan tele volt a szoba. (szerencsére itthon azért sikerült belejönni a dologba) JA és persze teljes lelki nyugalommal használták a wc-nket! Én nem is értem, hogy egyáltalán miért kell bemenni a kórházba, mikor egy pár nap múlva úgyis hazaengednek és mindnki annyit babázhat amennyit akar. Én csak a páromnak engedtem meg, hogy meglátogasson, de Ő is tapintatos volt és soha nem jött be kopogás nélkül és amikor a másik anyuci szopiztatott akkor kimentünk inkább sétálni.
SZóval a lényeg az, hogy tapintatatból van még mit tanulnia az embereknek és igazán jobban odafigyelhetnének erre a korházi dolgozók. Bár tudom erre nincs kapacitás, de csak annyi lenne, hogy a nővér finoman beszólna a szobába, hogy menjenek ki mert sokan vannak. Azért régen biztos jobb volt, amikor volt hivatalos látogatási rend és azt be is kelllett tartani.
Üdv. Kata --- válasz
 

Szia Réka!

Igen, nekem is volt hasonló negatív tapasztalatom. Az volt a csúcs, amikor a zsobatársam férje kézmosás után halálos nyugalommal törölte a kezét a cicimosás utánra fentartott steril törülközőmbe. Azt hittem, szétdurran az agyam!

Kati --- válasz
 
 


 
Hírlevél
  Feliratkozás a hírlevélre
 
Forum
  Babát szeretnénk!
  kisbabát szeretnénk!
  főállású anya
  étel bevezetés 4 hónapos kortól
  Vesetagulat
  Evés problámák
  baba-úszás
  Dolgozni szeretnék,de van egy "hibám":szültem egy gyermeket.
  Táplálóbb tejcsi
  Mikor mit szabad adni a babának
  2vetélés után
  volt valaki aki ki birta várni a 6 hónapot vetélés után?
  Missed ab utáni állapot
  "kártyaszív" alakú méh és szülés...?
  asperger szindroma
 
Könyvajánló
 
   
Képeslap
 
Szavazás
  Ön szerint kellően előzékenyek az emberek a kismamákkal?
  Egyáltalán nem, szinte mindenki keresztülgázol rajtuk.
  Csak nagyon ritkán figyelnek rájuk
  Szinte mindenki a tenyerén hordozza őket.
Fotóalbum
 
   
Linkek
  Farsang
  Anita Kismama szaküzlet
  Gyerekabc
  Családi pótlék
  GYES
  Anyák napja
  Terhesség
  Farsangi jelmezek
  dajka állás
 
Partnereink