etetés
  Babát szeretnénk!
  Evés problámák
  Táplálóbb tejcsi
  étel bevezetés 4 hónapos kortól
  Mikor mit szabad adni a babának
  Szoptatás Két mellből? Egy mellből?
  Kis mellből sikeresen szoptatni?
  Hozzaetetes
  Miért nem eszik a gyerekem?
  melltartóbetét
Forum
  pelenka
  szülés
  babavárás
  vetélés
  baba betegségek
  egyéb
  alvás
  etetés
  terhesség
Állásbörze
  Babysittert keres
  Babysitterek
Terhesség
  Terhesség hétről hétre
  Terhesség történet Manó új
  Erika terhességi naplója új
Szüléstörténet
  Katica története új
  Erika szüléstörténete
  Kata szüléstörténete
  Egy névtelen szüléstörténet
  "P" szüléstörténete
  Krisztina szüléstörténete
  Robika születésének története
Fogyókúra
  Fogyókúra Cili
  Fogyókúra Bea
  Fogyókúra Eszter
  Fogyókúra Dorina
  Fogyókúra Dóra
  Fogyókúra Gréta
  Fogyókúra Lívia
Fotóalbum
  A család szeme fénye
Képeslap küldés
  születés

Hozzá szeretnék szólni!

Vissza a kérdésekhez!

Kis mellből sikeresen szoptatni?

Sziasztok!
Az első gyerekemmel mikor terhes lettem minden vágyam a sokáig szoptatás volt. A mellméretem a kicsi kategóriába sorolható amúgy is vékony testalkatú vagyok. A terhesség alatt méretileg alig változott, másoknál határozott erősen barna bimbóudvar alakult ki a terhesség alatt nálam nem. Kicsi mellbimbóm picike halvány udvarral maradt. Szülés után belövellt a tej 4-dik napra, de mennyiségileg nem volt sok. 3 hét után pótolni kellett tápszerrel, 6 hétre elkezdtem menstruálni kisebb nagyobb szünetekkel 1 hónapig és az anyatejem teljesen elapadt. Most újra babát várok, és most újra nagy reményekkel vágok neki a dolognak. Mit tegyek hogy sokáig szoptatni tudjam majd a kisbabámat? Mi lesz ha megint nemigen változnak a méreteim, és a mellem nem megy át a szükséges átalakuláson, vagy nem törvényszerű a nagy méretnövekedés és a nagyobbá nőtt sötét bimbóudvar ( ugyanis azt olvastam hogy a bimbóudvar mögötti területen gyűlik fel az anyatej amit a baba szopik )
Segítsetek!
Miranda
 

On Monday September 17, 2012, George Poteet, driving the Poteet and Main “Speed Demon” Streamliner, at the Mike Cook Shootout at the Bonneville Salt flats in Utah, set a new FIA International Category A, Group1, Class 10 rcreods in the kilometer and mile distances by averaging the following two way flying start speeds. Kilometer 707.408 KPH and mile 439.562 MPH, and the speed for the mile 439.024 Miles per hour and the kilometer at 706.540 KPH. This makes the Speed Demon the fastest piston engine wheel-driven car in history. No other piston-engine car has ever achieved this speed.XS Power is proud to sponsor the Poteet and Main Speed Demon Team!! --- válasz
 

Sziasztok!
Engem sem áldott med a mindenható hatalmas keblekkel, néha azon is elgondolkozom, hogy vannak e egyeltalán melleim. Most a második babával vagyok itthon aki már 14 hónapos, még mindig szopizik, és esze ágában sincs leszokni, pedig én már szeretném elválasztani, mert nagyon fárasztó, ugyanis csak este és éjszaka szopik. A nagyobbik gyermekem 15 hóhapos koráig szopizott, akkor magától elhagyta, és még hónapokig volt tejem, nem sok, de azért volt. Egyik terhesség alatt sem nőtt meg különösebben a mellem, a bimbóudvar egyeltalán nem barnult be. A tejbelövelléskor azonban megfogattam hogy sose csináltatok melleket magamnak, és mondtam a párom most nézze meg mert ekkora melleim többé sose lesznek. Szóval a kicsi mell nem akadály, lehet belőle szoptatni, nekem egy gyerkőcnek sekellett tápszerrel pótolni, igaz nem is gazdagodtunk meg az anyatej eladásból. --- válasz
 

Szia Miranda!

Nincs összefüggés a ciciméret és a szoptatás között - ezt a szülész orvosom mondta anno, bár én nemigen hittem neki , de ez tényleg igaz.
Kis mellből is lehet szoptatni (márpedig nekem az van, és az égadta világon semmit nem nőtt a méretem a terhesség alatt -nagy bánatomra, csak kicsit lett teltebb a szoptatás alatt).
Az én babám császárral jött a világra a 37.héten (kóros ctg miatt), kinlódtunk eleinte, mert nem volt tejem 5napig és a baba sem tudott szopni hiába tettem mellre, igy tápszerre állitották a kórházban- azt kapta 2 hónapig, meg hordtuk a tejet az anyatejgyüjtőből és vettem ismerös anyától - ezeket kapta cumisüvegből, de nem adtuk fel, próbáltam a szoptatást, eleinte bimbóvédővel, akkor kicsit szopizott, aztan pár hét mulva letettük a bimbóvédőt... már majdnem feladtam, de végülis kitartottam, és a végén 4 hónap után éppen ugy karácsonytájt elutasitotta egyik napról a másikra a kincsem a cumisüveget, és attól kezdve csak szopott, minél jobban és többször szopott, annál több lett a tej. A mai napig szopik nonstop éjjel nappal egyaránt, mostmár 8 hónapos és hatalmas baba, már több mint 10kg (igaz mostmár gyümölcsöt, fözeléket is eszik).
Szóval nincs lehetetlen, csak nem szabad feladni!!
Ja és szeretném ajánlani a Szoptatás c. könyvet (Kismamam kiadvány), abban nagyon sok hasznos info van, mindenképp érdemes elolvasni.
Sikeres szoptatást kivanok neked! üdv,Andi --- válasz
 

Szia!

Az előbb is én írtam, csak még annyi jutott az eszembe, hogy én úgy tudom, hogy semmi összefüggés nincs a mellméret, és a tejtermelés mennyisége között. Nálam kisebb mellű ismerőseim gyerekeinek tejtestvérei voltak, mert annyi tejük volt, nekem meg annyi van, amnnyi a kislányomnak elég és pont...
No csak ennyit akartam még, sok sikert neked: Villő --- válasz
 

Szia!

Nekem van egy 5 és fél hónapos kisbabám, aki csak anyatejet eszik, és szépen gyarapszik, és nekem sem nőtt meg a terhesség alatt szinte egyáltalán a mellem, ami ugyan nem kicsi kimondottan, de mindenképp a kisebb kategóriába tartozik. És ugyan egy kicsit(!!!) bebarnult az udvar, de semmivel sem lett nagyobb, mint előtte. Szerintem akard nagyon a szoptatást, és ha kevesebb a tejed, akkor szoptatsd többször a babádat. Nem tudom, hogy miért kellett 3 hét után tápszert adni, mert ennyi idő alatt nem is derül ki, hogy jól nő-e a tejedtől, az abszolút mennyiségek meg csak hozzávetőlegesek, szerintem nem jó méregetni a babát, csak ha nem nő rendesen, mert különben csak stresszeli magát az ember. Egyébként a tápszer adásának megvan az a hátránya állítólag, hogy sok baba kevesebbet szopik, ezért sem klasz szerintem adni. De ha mindenképpen úgy érzed, hogy kell szerintem ez sem egy tragédia. --- válasz
 

Szia Miranda!
Azt hiszem nem vagy egyedül a problémáddal. Engem sem áldott meg bőkezűen az ég mikor a cicit osztották, terhesség alatt 1 méretet nőtt, és ráadásul az én mellbimbóm is kicsi és kúpos. A fiam az egyik oldalról rendesen tudott szopni a másik oldalhoz bimbóvédő kellett. Van akinek 2-3 méretet is változik a terhesség alatt, szerintem ezt nemigen lehet befolyásolni. De én is voltam hormonzavaros, depressziós, végül tápszeres. És a jóindulatú megjegyzésekre " Tápszeres a baba ? " - hát falra másztam. De túléltük. Fel a fejjel! Most én is újra babát várok, de legalább már van gyakorlatom a bimbóvédővel, és ha újra korán kell a tápszer már nem lesz világvége gondolatom.
Puszi: Susie --- válasz
 
 


 
Hírlevél
  Feliratkozás a hírlevélre
 
Forum
  Babát szeretnénk!
  Dolgozni szeretnék,de van egy "hibám":szültem egy gyermeket.
  baba-úszás
  2vetélés után
  Evés problámák
  Táplálóbb tejcsi
  Vesetagulat
  kisbabát szeretnénk!
  főállású anya
  étel bevezetés 4 hónapos kortól
  Mikor mit szabad adni a babának
  volt valaki aki ki birta várni a 6 hónapot vetélés után?
  Missed ab utáni állapot
  "kártyaszív" alakú méh és szülés...?
  asperger szindroma
 
Könyvajánló
 
   
Képeslap
 
Szavazás
  Ön szerint kellően előzékenyek az emberek a kismamákkal?
  Egyáltalán nem, szinte mindenki keresztülgázol rajtuk.
  Csak nagyon ritkán figyelnek rájuk
  Szinte mindenki a tenyerén hordozza őket.
Fotóalbum
 
   
Linkek
  Farsang
  Anita Kismama szaküzlet
  Gyerekabc
  Családi pótlék
  GYES
  Anyák napja
  Terhesség
  Farsangi jelmezek
  dajka állás
 
Partnereink