Állásbörze
  Babysittert keres
  Babysitterek
Terhesség
  Terhesség hétről hétre
  Terhesség történet Manó új
  Erika terhességi naplója új
Szüléstörténet
  Katica története új
  Erika szüléstörténete
  Kata szüléstörténete
  Egy névtelen szüléstörténet
  "P" szüléstörténete
  Krisztina szüléstörténete
  Robika születésének története
Forum
  pelenka
  szülés
  babavárás
  vetélés
  baba betegségek
  egyéb
  alvás
  etetés
  terhesség
Fogyókúra
  Fogyókúra Cili
  Fogyókúra Bea
  Fogyókúra Eszter
  Fogyókúra Dorina
  Fogyókúra Dóra
  Fogyókúra Gréta
  Fogyókúra Lívia
Fotóalbum
  A család szeme fénye
Képeslap küldés
  születés

Hozzászólás

asperger szindroma
olyan szülőket keresek akiknek asperger szindrómás csemetéjük van és még nem adták fel a küzdelmet a mindennapok csatáiban hogy gyereküknek ne legyen oly érthetetlen a körülöttük lévő világ.
 

Hozzászólás szövege:

2017-11-16 23:28:17
sziasztok! Az én fiamról kb 8 évesen született meg az AS diagnózis, amikor iskolai problémák (szorongás, pszichoszomatikus tünetek) miatt kértem a kivizsgálását. Most 11 éves a korábban rendeződöttnek tűnő problémák mostanra felerősödtek az iskolai változások ( 5. osztályba lépés, ráadásul mivel a mi iskolánkban 5.-től tagozatokra osztották az osztályokat új osztály). Mostanra szorongásgátló gyógyszert szed, pszichológus és pszichiáter kezeli de a helyzet csak romlik. Rendszeresen olyan állapotba kerül, hogy képtelen bemenni az iskolába (már a fejünk felett lebeg a pszichiátriai osztályos befektetés "réme")otthon dühkitörések, állandó és folyamatos feszültség, hangulatingadozások, szorongás, önvád, öngyilkossági gondolatok stb. Kezdem azt érezni hogy beleőrülök a folyamatos örlődésbe. Imádom de megszakad a szívem látva a szenvedését és nem tudok neki segíteni.Pont olyan ahogy a fiadat leírtad. Hogyan tudnék segíteni neki, hogy eljusson az iskolába és el tudja viselni? Egyébként mivel értelmileg megelőzi a koroszályát jó tanuló, de újabban annyira fél a kudarctól, hogy rosszúllétig hergeli magát egy dolgozat vagy bármi más kiszámíthatatlan esemény előtt.Egyáltalán nem tűri a kudarcot és semmi türelme nincs. Adjatok tanácsot hogy segíthetnék neki (nekünk)!!!!
 
2012-07-24 16:25:30
Szójatej nem jó?
Balintka
 
2012-03-31 21:08:27
Sziasztok!
A diéta nálunk nagyon jól bevált. A fiam 14 éves, Asperger szindrómás és régebben 8 iskolából vágtak ki minket.Most jeles tanuló, egy éve már a Képességvizsgáló Bizottság szerint sincs semmi gond.A diéta lényege: tej, cukor és glutént tartalmazó élelmiszerek tilalma, persze a tartósítószeres kajákat sem eszi. Ami jó: magas Omega -3-at tartalmazó étel , vegetáriánusoknak a Chia-mag fogyasztása, rizstej, mandulatej, édesítésre stevia. Lisztekből jó például a hajdinaliszt, kukoricaliszt, amarant liszt.
Ha kérdés van: borsika@levele.hu
 
2012-02-27 23:30:12
Sziasztok: Iskolát tudok javasolni !!! Budapest III ker Laborcz Általános iskola Vihar utca 31 sz. Nagyon jók a Tanárok, gyogypedagogusok, kimagasló a szaktudásuk. A gyerekekkel személyre szabottan foglalkoznak, és a pillanatnyi lelki állapotukat is figyelembe veszik. De ami a legfontosabb, hogy a gyerekek szeretnek oda járni. Az én fiam is ebben az iskolába jár. Mostanig Hyperaktivitás volt a diagnozis, ezen a héten kivizsgálások után , kiderült ,hogy asprgeres.
 
2012-01-01 20:59:44
Mikor jönn el az idő ,hogy "vátoztatni akkarjón.